home biografia obres notícies Panikkar prize congressos internacionals videos

Mumbai 2005

El camí cap a la pau només pot començar amb el diàleg. Amb aquest pensament se celebrà un Simposi Internacional amb el títol 'Prayer, Peace and Unconditional Love and the Works of Raimon Panikkar' al K. J. Somaiya Bharatiya Sanskriti Peetham, Vidyavihar, Mumbai (Índia) del 20 al 23 de desembre de 2005.

Durant aquest simposi es discutiren diversos temes amb relació a la forma, a la funció i a la necessitat de la pregària en una atmosfera interreligiosa. En aquest context es presentaren els treballs del Prof. R. Panikkar, pioner i gran promotor del diàleg interreligiós.

En l’obertura del simposi els participants van ser invitats a encendre el Samai (la llàntia tradicional amb prop de 70 flametes lluminoses) després que el Dr. S. K. Somaiya, President del K. J. Somaiya Bharatiya Sanskriti Peetham, i el vicepresident, Somaiya Vidyavihar, donessin una benvinguda calorosa als hostes.

Milena Carrara (Itàlia), Presidenta del Centre Intercultural Vivarium Panikkar (Espanya), llegí el missatge i la comunicació del Prof. Raimon Panikkar, que no hi va poder ser present.
Pankaj Chande, vicecanceller de la Kavi Kulaguru Kalidas Sanskrit University (Maharashtra), va subratllà la importància del tema del simposi.
La projecció d’una entrevista a Panikkar titulada “La nova innocència” fou molt apreciada i reeixí a fer-ne present la figura carismàtica.

Presentaren llurs ponències S. K. Somaiya de Mumbai (Índia), Anand Amaladass de Chennai (Índia); Paulo Barone (Itàlia); Gerard Hall (Austràlia); Peter Raine (Nova Zelanda); Francis D'Sa. (Alemanya); Clemens Mendonca de Pune (Índia); Kala Acharya de Mumbai (Índia); Nalinee Chapekar de Mumbai (Índia); Joseph Prabhu (EUA);Bernhard Nitsche (Alemanya); el Dr. Fabrice Dubosc (Itàlia); Michiko Yusa (EUA); Harshad Sangharajka (Regne Unit); Òscar Pujol (Espanya); Gaetano Sabetta de Haryana (Índia); Subhash Chandra de Nova Delhi (Índia); S. L. Gandhi de Jaipur (Índia); V. Ranganathan, Mumbai (Índia); P. K. Shamsuddin de Kerala (Índia); Piero Coda; Mariano Iturbe (Espanya), Antonio Baggio (Itàlia); Supriya Deshmukh de Mumbai (Índia); B. G. Chandarana de Rajkot, (Índia); Kalpana Das (Canadà); Shubhada Joshi de Mumbai (Índia); Annakutty V. K. Findies de Mumbai (Índia); Lalita Namjoshi de Mumbai (Índia); Charlotte Sunde (Nova Zelanda); Rajeshri Goswami de Mumbai (Índia); Young Chan Ro (EUA).

Raimon Panikkar

el sitio oficial

«Com més gosem caminar per nous senders -ha dit-,
més necessitat tenim d’estar arrelats a la pròpia tradició i obert
a les altres, que ens fan adonar que no estem sols i que ens permeten assolir una visió més àmplia de la realitat.»